Haaveena hieman erilainen hääpuku

Minulla on aina ollut vaikeuksia rakastua päättömästi näkemiini hääpukuihin, ja monesti puhutaankin siitä oikeasta, joka tulee vastaan kun on tullakseen. Minä olen kohtuullisen vakaasti päätynyt siihen, että minä en valitettavasti tule löytämään pukuani Suomesta, ainakaan valmiilta markkinoilta. Mutta koska olen häähörhö (hehheh), haluan ehdottomasti sovittelemaan hääpukuja ennen ostopäätöstä. Vaikka olen itsekin ompelija, en välttämättä halua teettää hääpukuani juurikin edellämainitusta syystä. 

En kuitenkaan halua ihan perinteistä hääpukua. Ehkä. Aina välillä vastaan tulee joku vaaleanpunainen tylliunelma, joka saa haukkomaan henkeä, mutta heti perään painaa realiteetti. Mitä jos ostan tällaisen, ja kadun sitä ennen h-hetkeä? 


Ah, juuri tuollainen valtavan iso helma miellyttää silmääni kaikkein eniten. Yhtään paremmin tietämättä sopiiko se vartalolleni. Kaiken järjen ja oppimani mukaan tottakai, mutta eihän sitä koskaan tiedä, kun sen iskee päälleen. (Mutta entäs vielä vaaleanpunaisena?) Kaikki hääpukuja sovittaneet voivat todennäköisesti samaistua tähän. Jotain minkä olet ajatellut sopivan todella hyvin, ja mikä näyttää vielä henkarissa ihanalta, voi näyttää päällä joltain aivan järkttävältä. Ugh, ehkä jo vaatekauppakokemuksetkin riittävät tähän.

Tämä allaoleva sai sydämeni pomppimaan, ja on ehkä ainoa valkoinen puku, joka on saanut aikaan saman reaktion pitkään aikaan. 

  
Vaaleanpunaisessa puvussa minua miellyttää myös toinen asia: voisin pitää häät "All white" -teemalla! Toisaalta tämä tuo kohtuuttomia kustannuksia häävieraiden osallistumiseen, kun kaapista löytyy yleensä vain se perinteinen musta puku. Ehkä Black and White -party? :D

Minähän olen jo tehnyt itselleni hääpuvun. Olen siihen kaikin puolin tyytyväinen, paitsi yhden asian vuoksi: se ei ole vaaleanpunainen. Olen kuin 5-vuotias. Tämä alla oleva on siis opinnäytetyöni, ja olen tehnyt sen kun olen valmistunut ompelijaksi. Muistan suunnitteluvaiheessa ajatelleeni vaaleanpunaista pukua, mutta jostain syystä päädyin kuitenkin perinteiseen valkoiseen. Nyt en tahdo enää laittaa sitä päälleni, koska se ei minua enää miellytä. (Jos sinua miellyttää, myyn tämän mielelläni kaapeista pyörimästä. ;)) 


Mitä mieltä olette, voiko aikuinen nainen pukea päälleen vaaleanpunaisen hääpuvun? 

Kommentit

 1. Viimeiseen kysymykseen: Kyllä voi, kun malli ja sävy sopivat vartalolle ja persoonaan. Jos olet jo kerran tehnyt yhden valkoisen puvun, vaikka vaaleanpunainen jo silloin kutkutteli, en luopuisi siitä tällä kertaa, vaan kuuntelisin sydäntäni. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä, "sitä oikeaa" metsästetään joka tapauksessa, joten varmaan samat kriteerit puvun kuin puvun kanssa. Kiitos! :)

   Poista
 2. Aina saa olla vähän vaaleanpunaista :)

  VastaaPoista
 3. Minunkin mielestä hääpuvussa voi olla väriä. Näin just puvun jossa oli vähän niinkuin liukuvärjätty helma, se oli hieno. Itse pitäisi siinä tapauksessa kuitenkin värimaailman hempänä ja aika vaaleana, koska mielestäni morsian on se häissä jonka kuuluu olla pukeutunut vaaleisiin väreihin. Tämäkin tottakai ainoastaan yksi mielipide :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juu nuo liukuvärjätyt helmat voi olla kyllä todella upeita, tai sitten ihan kamalia.. :D En jotenkin pysty kuvittelemaan itseäni esim. valko-vaaleanpunaisessa puvussa, tahdon yksivärisen puvun. Ainakin luullakseni, eihän sitä tiedä minkälainen värioksennus sitä eksyy silmiin. :D

   Poista
 4. Todellakin voi! Itselläni viimeisin ihastus on täysin punaiseen hääpukuun. Yritän kuvitella itseäni valkoisessa puvussa, mutta ainakaan toistaiseksi en voi.... :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jess! Kyllähän sitä kaikkia värejä tuppaa välistä näkymään hääpuvuissa yhä enenevissä määrin, mutta ei kyllä suomen markkinoilta ainakaan vaaleanpunaisia vielä löydy. Toki suunnittelijoilta on näitäkin alkanut tipahtelemaan, onnekseni! :)

   Poista

Lähetä kommentti

Suositut tekstit