lauantai 30. elokuuta 2014

Sormuksen metsästystä

Kävin tutustumassa paikallisen kultasepän Henry Viljasen liiketiloihin ja korumallistoihin oma sormus mielessäni, ja sain aivan mielettön hyvin näkökulmia somuksen valintaan! Tämä on aivan omasta halustani tehty postaus, joten tästä ei löydy blogiyhteistyö -tägiä. :) 

Minullahan tämä mielipide vaihetelee jatkuvasti sormuksen suhteen, mutta yksi asia on varma: tahdon sormuksen, joka kestää äidiltä tyttärelle. En ole eläessäni saanut näin tiukkaa faktaa sormuksen kestävyydestä, ilman turhia myyntipuheita ja tyrkyttämistä. Kihlasormukseni on todella kaunis ja rakas, mutta olen siitä tarpeen tullen valmis luopumaan. Yksi iso syy on sen laatu, jonka luonnollisesti on uskoteltu olevan oikein hyvää. Nyt oikeasti laadukkaan sormuksen kanssa omani näytti lähinnä säälittävältä.. 


Yksi suuri, uusi rakkauteni on värilliset kivet. Tämä ylläoleva on omaan makuuni liian tumma, ja enemmän haluaisinkin kevyen vaaleanpunaisen kiven. Koko on toki enemmän kuin sopiva. ;) Olen aina ajatellut haluavani pientä ja siroa, mutta tuo ylläoleva on ulkonäöltää todella passeli, ja siron näköinen isosta kivesta huolimatta! Minulle kuitenkin kerrottiin rehellisesti, että värillisest kivet harvoin kestävät jokapäiväistä käyttöä, eikä niitä näinollen suositella käytettäväksi vihkisormuksissa. Damn! 

Jossain kohti muutaman sovitetun sormuksen jälkeen tuli vastaani tämä alla oleva kaunokainen. Se on pieni ja siro, aivan kuten olen halunnut. Se on myös erittäin laadukas, ja sen huomasi heti, kun sen otti käteensä. Oli mm. huomattavasti painavampi, kuin oma rinkulani. Tässä siis oma kihlani, sekä platinasormus kolmella kivellä. Tämä näytti hyvältä myös kihlani kanssa, vaikka sormukset ovatkin eri metalleja. Alempi kuva yksinään ei myöskään ole yhtään sen huonompi, tuohon ehkä liittäisin jonkun kauniin rivitimantin bingin maksimoimiseksi. ;) 


Näytin myös tämän alla olevan kuvan Henrylle, ja kysyin mahdollisuuksia vastaavan teettämiseen. Hintaa pystyy hilaamaan todella alas, mutta se vaikuttaa tottakai sormuksen laatuun auttamatta. Henry esitteleli minulle kiven, joka vastasi arviolta tuon keskikiven kokoa, ja kertoi reippaasti sen kokoiselle laadukkaalle, kirkkaalle ja puhtaalle kivelle kertyvän hintaa noin. 20 000 euroa. Huhheijaa. :D 


Haluaisin kuitenkin ehdottomasti sormuksen, jonka lapsenlapseni pystyvät pujottamaan sormeensa vielä vuosikymmenien päästä, ja voin kertoa, ettei tämä reilun satasen kihlani tule sitä päivää näkemään. Henryltä löytyi kuitenkin niin hyvää näkemystä sormukseen, ja sen kestävyyteen, että todennäköisesti tulen sormukseni hänellä teettämään, jos en päädy tuohon mallistosta valmiiksi löytyvään kaunokaiseen. 

Löytyykö sieltä ruudun toiselta puolelta mielipiteitä tai kokemuksia näistä aiheista? :) 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti