Avonainen hääkampaus

Avoinaisia, kiharrettuja morsiuskampauksia on ihanaa keräillä Pinterest taululle, mutta entäs kun omaa perinteiset ohuet suomalaiset hiukset? Siinä ei Pinterest-taulut ihan hirvesäti lohduta. Eräs ystäväni pohti omia hiuksiaan tulevissa häissään: pitkät mutta kohtuullisen ohuet hiukset, joita ei osaa pitää kiharalla, mutta haluaisi pitää hiukset auki. Joten mitä tehdä hiuksille hääpäivänä? Tästä inspiroituneena keräsin muutaman hieman kevyemmän kampauksen häihin juuri näitä kriteerejä mielessä pitäen.


Pidennykset ja tuuhennokset ovat todella käytettyjä hääkampauksissa, ja suomalaisessa hiuslaadussa edemmän sääntö kuin poikkeus. Tottakai löytyy niitä, joiden oma hius riittää hulpeimpaankin kampaukseen, mutta harvoin käy niin hyvin. Onneksi hääkampauksenkaan ei tarvitse enää olla supersiloitettu, vaan siinä saa olla vähän sotkua ja sekamelskaa.

Kuva täältä

Kuvat ilman lähdettä on kerätty omasta Pinterest-taulustani Hair&Beauty.

Kampaus kuin kampaus kannattaa aina valita omaa kasvojen muotoa ja pukua ajatellen, ja omalta kampaajalta ideoita kannattaa kysyä jo hyvissä ajoin etukäteen vaikka hiustenleikkuun yhteydessä. Kampaaja osaa myös kertoa saako omasta hiuksesta tehtyä kampauksen, vai tarvitaanko tuuhennuksia. Avonaisen kampauksen hiuksesta kuin hiuksesta saa tehtyä, mutta tuuheutta harvoin saa ilman lisätukkaa. Kysy ja kokeile rohkeasti, jos mielesi tekee jotain tiettyä. Kampaaja yleensä kaipaa myös kuvaa, joten muista ottaa se mukaasi viimeistään koekampaukseen!

Onko sinulle tulossa avonainen hääkampaus? 

Kommentit

 1. Huomaan olevani poikkeava morsian, sillä minulle tulee avoinainen hääkampaus. Kampauksessani käytetään kyllä lisäkkeitä, jotta kampaus näyttää tarpeeksi siistiltä. Hääkampaukseni tekijä ohjeisti minua jo puoli vuotta sitten etten saa ennen hääpäivää enää leikata latvoja. Kuulemma mahdollisimman kuiva latva helpottaa kampauksen tekoa, vaikka hiuksia ei laiteta kiinni. Vaan kyllä hääpäivän jälkeen varaan ensimmäisenä leikkausajan! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oi hienoa kuulla, että avonaisiakin kampauksia on tulossa, suurin osa hääkampauksista kun on selvästi ylös kammattuja! :)

   Poista
 2. Mulla riittäisi kyllä materiaalia ihan omassakin kuontalossa vaikka mihin, mutta haluan silti nutturakampauksen. Juurikin siksi, että ei tähän meikäläisen tukkaan taida millään saada taiottua kiharoita, jotka pysyisivät hyvänä koko päivän ja tällaiset vähän pelkistetymmät tuntuvat omaan häälookiin vähän turhan arkisille.

  Vaikka äärimmäisen kauniita on kaikki ylle kokoamasi tyylit kyllä :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mulla ei varmaan matsku riitä omassa tukassa, mutta silti meinaan kyllä ottaa jonkun kunnon nutturakampauksen, kun kerrankin saa luvan kanssa!:) Vaikka toisaalta joku puoliavonainen voisi myös houkutella.. Mutta onhan tässä vielä aikaa miettiä :)

   Poista

Lähetä kommentti

Suositut tekstit