Testissä: Akryylikynnet Lahdesta

Postaus on toteutettu blogiyhteistyössä Glamorin kanssa.


Hääpäivänä kiinnitetään paljon huomiota morsiammen ulkonäköön, ja yleensä hääpäivän aamu meneekin pitkälti kampaajalla ja meikissä. Myös kynsiin tahdotaan panostaa entistä enemmän, onhan vasen nimetön kovassa syynissä tuona suurena päivänä. Kävin testaamassa akryylikynnet, ja kovana skeptikkona odotukseni ja vaatimukseni olivat todella korkealla. Omista kynsistäni kun ei ole mihinkään, haluan ehdottomasti jotain, jolla voin siirtää huolet muualle hääpäivänäni. Kynteni laittoi kuosiin Susanna Kauneuskeskus Glamorissa, Lahden Vesijärvenkadulla.

Omat kynteni ovat aivan toivottomat katastrofit, ja olen hyvin pitkälti luovuttanut kokonaan niiden kanssa. Kynteni lohkeilevat, liuskottuvat ja ylipäätään kärsivät työkaluinani. En edes tiedä miten olen kynsiä työkaluina käyttänyt, kun niitä ei ole nimeksikään, mutta näin olen päätellyt koska etusormien kynnet ovat kaikkein heikoimmat. 


Kynnet on yllättävän tunteita herättävä asia. Toisia ei kiinnosta yhtään, ja jotkut tykkäävät pitää oikein viimeisen päälle. Itse olen vähän välimaastossa. En tykkää pitkistä kynsistä, koska ne tuntuvat olevan vain tiellä. Vaikka kuinka siihen tottuisi, tykkään pitää kynnet käytännöllisen pituisina. Liian pitkät kynnet ovat varsinkin kangaspakkoja käsitellessä pahasti tiellä, joten ompeluaikoina kynnet tuli aina nysittyä lyhyiksi. Minulla on ollut täysin käsitys, että kaikki tekokynnet ovat pitkiä ja yleensä aika kamalia. :D Osittain tästä syystä olenkin tähän asti vältellyt kaikenlaisia keinotekoisia kynsiä. Susannan näyttämät kuvat kuitenkin vakuuttivat niin hyvin, että jopa odotin kynsien laittoa. Olisko muka mahdollista saada jotain, mistä on vain haaveillut, ja täyttää samalla kaikki vaatimukset? Tästä tilanteesta lähdettiin: 


Eli täysin samasta tilanteesta, kun Elämäsi Juhlat 2014-messuilla tammikuussa. Elättelin silloin turhia unelmia tavan lakkojen pysyvyyden kanssa.. Kuten sanottu, akryylikynnet ovat minulle aivan uusi tuttavuus, ja niiden pitäisi pysyä paikoillaan hievahtamatta ilman mitään ongelmia. Ensimmäiset kynnet tosin kannattaa aina testata, jos mitään vastaavaa ei ole ikinä kokeillut.
Älä siis ota ensimmäisiä kynsiä häiden alla, vaan ajoita kynsien laitto niin, että varsinaiset juhlakynnet laitetaan vasta ensimmäisessä huollossa.

Akryylillä rakennetaan kynnelle joko pidennys tai pelkästään luonnonkynnen suojaus. Minulle tehtiin  vain luonnonkynnen suojaus akryylillä, jota venytettiin vain vähän kynnen kärjen yli. Kynnet näyttivät heti laiton jälkeen todella lyhyiltä, mutta se oli toiveenikin, ja on osoittanut ajan kanssa todella järkeväksi ratkaisuksi. Noin kolme viikkoa myöhemmin teki mieli kaivaa viila esiin ja viilailla kynnet lyhyemmäksi, kun tämä koneella kirjoittaminenkin kävi omituiseksi. Eihän minulla ole eläessäni ollut pitkiä kynsiä.

Kynnet puhdistetaan, viilataan, ja niille levietään halutunlainen akryyli. Valinnanvaikeus iskee, jos tykkää räväkistä kynsistä, eri vaihtoehtoja on vähintään tuhansia. Minulle kuitenkin laitettiin vain hieman glitteripitoinen akryyli, jonka päälle lakattiin ranskalainen manikyyri, jonka otin pois kun siihen kyllästyin.


Kynsien parhaita puolia onkin ollut ehdottomasti niiden muunneltavuus! Olen aina luullut, että kun rakennekynnet laitetaan, niiden on oltava vähintään nälkävuoden pituiset, ja siinä pysyvät, ellet halua maksaa itseäsi kipeäksi ja tuhota kynsiäsi kun haluatkin niistä eroon... Väärin! Minä halusin kynsistä käytännölliset, ja myös sellaiset, joita pystyn kynsien kasvaessa itse lyhentämään ja mielen muuttuessa lakkaamaan. Ja sellaiset myös sain! Voit lakata kynnet mieleiselläsi lakalla, kunhan muistat käyttää asetonitonta kynsilakanpoistainetta. Kynnet eivät myöskään kuole, jos haluatkin niistä eroon, jos tekijä on ammattitaitoinen. Valitse tekijäsi siis harkiten, Susannaa voi lämpimästi suositella!


Ensimmäiseen huoltoon mennessä kynnet olivat kasvaneet niin paljon, että venytetty akryyli viilailtiin kokonaan pois, ja oman kynteni pituus riitti minulle täydellisten kynsien tekoon. Sain laiton mukana myös todella tehokkaan viilan, jolla pystyn nyt itse muotoilemaan ja lyhentämään kynsiä tarvittaessa. Susanna antoi minulle myös pehmeän bufferiviilan, jolla pystyn itse viilaamaan kynnen pintaa, kun oma kynsi alkaa taas näkyä. Näin saan muotoiltua oman kynnen ja akryylin rajan tasaiseksi, jonka jälkeen kynsi näyttää tältä:


Tässä on siis oma kynsi kasvanut nkäyviin jo noin puoli senttiä, eikä rajaa viilauksen jälkeen huomaa lainkaan! Tämän jälkeen lähdettiin tosin tekemään tavan huoltoa, mutta sain Susannalta todella hyvät neuvot kynsien kotihuoltoon. Oleellisimmassa osassa on öljy, jota täytyy muistaa käyttää joka päivä, jos tahtoo pitää huoltovälin pitkänä. Tarvittavan öljyn saa ostettua Glamorista laiton yhteydessä, eikä sitä tarvi lähteä metsästämään paikasta X. Superkätevää!


 Huollonjälkeiset kynnet olivat silkkaa puhdasta rakkautta. Näihin laitettiin pelkkä akryyli ja päälle kirkas lakka, ja ai että etten voi lakata tuijottamasta näitä. Minulla ei todellakaan ole eläessäni ollut näin pitkiä ja siistejä kynsiä, ja silti näin luonnollisen näköisinä! Näitä voin edelleen lakata mieleni mukaan tai olla lakkaamatta. Samoin kun viilata lyhyemmäksi, kun pituus alkaa häiritsemään.


Kurkkikaas Glamorin nettisivut täältä, ja Facebook täältä! Faceen päivittyy jatkuvasti kaikkea ihasteltavaa! :) Myös Susannan yhteystiedot löytyvät molemmista, jos kaipaat kauniita ja turvallisia kynsiä juhlapäiväksesi! <3


Kommentit

Suositut tekstit