Sormusten äärellä

Olen tässä monesti pohtinut omaa haluani vihkisormuksen suhteen, kun sen aika tulee. En ole kovin valikoiva, mutta sitten kun valinta on edessä, olen. Tartun pieninpäänkin yksityiskohtaan ja vaadin täydellisyyttä. Olen ajatellut "aina", että tottakai on oltava kaksi sormusta, kun ollaan naimisissa. Ja se olisikin sen merkki, että ollaan menty loppuun asti. Nyt kuitenkin olen hairahtanut perinteiseltä tieltä, kun löysin tämän: 


Vaikka tarkennus tekee kuvasta hieman suttuisen, hipoo tämä sormus kokonaisuudessaan täydellisyyttä. Vaikka tiedän, että saan maksaa itseni kipeäksi tällaisestä, en vain pääse yli. Olen joskus vuosia sitten löytänyt "unelmieni sormuksen", ja silloin sanoin kultaseppä-ystävälleni, että jos naapurin pena polvistuu eteeni tämän kanssa, suostun. Kyseinen sormus oli hyvin pitkälti tämän näköinen, mutta hieman vaisumpi versio. Silloin se oli upea, nyt tämä on vienyt voiton. 

Luulin löytäneeni jo loistavan korvaajan näille molemmille, kun Lahdessa Elämäsi Juhlat -messuilla törmäsin tähän kaunokaiseen. Sormessa siis kihlasormus, ja tuo äärettömän kaunis ruusukultainen rivitimantti, joka muistuttaa kovasti ensimmäistä kihlasormustani, joka jäi sittemmin niin suureksi ettei sitä saanut enää pienennettyä kauniisti. Rakastan tuota kihlaani ja noita tähti-istutuksia, mutta sen pariksi on äärimmäisen vaikea löytää sopivaa vihkisormusta.


Minulla on aina ollut selkeä visio siitä, että korujen on oltava pieniä ja siroja. Varsinkin sormusten, kun en niitä oikein osaa käyttää. Nuo kaksi sormessani komeilevaa olivat hyvin rajoilla, ovatko ne yhdessä liian isot. (Kyllä!) Tuo ensimmäinen sormus siis loi minut ällikällä, ja yllätyin ihan tosissani omaakin reaktiotani. En voi olla tuijottamatta tuota sormusta, ja jälleen kerran olen siinä pisteessä, etten tiedä hyväksynkö mitään vähempää, koska löysin tuon. 

Halusin ottaa vertailuksi vielä tämän kuvan, koska netistä löytyy toki monia kuvia, jossa ison kiven rinnalla on rivitimantti. Mutta mulla ei ole rivitimanttia! Lisäksi tuo vaalenpuneinen kivi kyllä huokuttaa hullun lailla, saati tuo punertava kulta. 


Millä periaatteella olette valinneet vihkisormuksen? Onko budjetti rajannut unelmiesi sormuksen tiehensä? 

Kommentit

 1. Halusin teettää vihkisormukseni ehdottomasti Annette Tillanderilla. Annette teki sen sulhaseni iso- ja isoisovanhempien vihkisormuksista. Sormus on keltakultainen ja siinä on yksi isompi timantti. Melko simppeli, mutta hyvin rakas jo nyt. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Itsekin olen miettinyt tuota Anette Tillanderia, kun ystäväni teettää myös hänellä vihkisormuksensa. Jokatapauksessa jossain on tuon teettäminen edessä, ja todennäköisesti pääkaupunkiseudulla :)

   Poista
 2. Tillander nyt on aika varma vaihtoehto jos vihki tai kihlasormuksia alkaa teetättää, on kokemusta ja tarinoita :)
  Tuota ekaa blingblingunelmaa melko lähelle on muuten kultajousella muistaakseni myynnissä. Hinta nyt tietysti pyörii jossain 3000-6000 riippuen sormuksesta mutta toisaalta, itse oon ainakin ajatellut että sitten joskus jos sormuksen saan ostaa, niin esim timanttien arvo ei hyvin hoidettuna tipu, joten siinä on jo pesämunaa jollekkin perilliselle esimerkiksi :) Töissä eräs asiakas oli ostamassa kymppitonnin sormusta juuri tästä syystä, että olisi antanut sen tyttärelleen pesämunaksi, kun joskus omaa asuntoa ja muuta on aika etsiä :D

  VastaaPoista

Lähetä kommentti

Suositut tekstit