Kuinka on käynyt laulutuntien kanssa?

Aloitin muutama viikko sitten laulutunnit Riitta Muikun opetuksessa. Heti ensimmäisen laulutuntini jälkeen rakas ystäväni pyysi konsultaatiota laulunopettajaltani, ja minua laulamaan heidän häihinsä heinäkuussa. O-ou. Olin itsekin epäileväinen, eihän minulla ole minkäänlaista kokemusta laulamisesta oikeasti, niin että sillä olisi jotain väliä. Nyt olisin kaasona, parhaan ystäväni häissä, joista tunnen lähes kaikki hänen sukulaisensa ja muutenkin suurimman osan juhlaväestä. Ei paineita.. 

Vastasin kuitenkin myöntävästi, koska tiedän, etten ole ihan toivoton. Muutamaan kertaan toivotun kappaleen laulettuani Riittakin myönsi, ettei minulla ole mitään hätää kappaleen kanssa. Suurin ongelma lienee omassa päässäni, koska hoen itselleni jatkuvasti miten en osaa. Ja kun hetken mietin, että nyt vain laulan tämän, onnistun. Riitta on ollut aivan mielettömän hyvä opettaja, ja apu tähän ongelmaani. En ole ongelmani kanssa yksin, ja hoe itselleni miten teoriassa pitäisi toimia, vaan saan konkreettista palautetta siitä, miten voisin parantaa toimintaani ja ajatusmallejani. Tämä toki vaatii avautumista minultakin, mutta ongelma täytyy myöntää, ennen kun sen voi korjata. Eikös? 

Laulaminen hyvin ja oikein on ollut suuri unelmani jo pitkään. Olen aina pitänyt laulamisesta, ja vaikka en tosiaan toivoton olekaan, ärsyynnyn, kun en pysty mihin haluaisin. Haluan kehittyä, olla parempi ja laulaa paremmin! Tahdon pystyä laulamaan spontaanisti seurassa jonkun biisin tahdissa ilman, että kuulostan päässäni vähintäänkin idiootilta. Se lienee pitkälti myös siitä omasta ajatusmaailmasta kiinni.

Pääsin kuitenkin menneenä viikonloppuna laulamaan kyseiselle hääparille, ja voi jessus miten voikaan jännittää kahdelle ihmiselle heidän omassa olohuoneessa laulaminen!

Keksin onneksi hyvän liudan tekosyitä, miksi saattaisin laulaa ihan miten sattuu. Ensimmäinen aloitus loppui ennen kuin ehti alkaakaan, mutta toisella kerralla mentiin jo paremmin. Ja minä olen niitä, jotka kun korkkaavan salaisen arkun, ei loppua näy. Eli toisinsanoen lauleskelin heille koko illan kaikenlaista sen jälkeen. :D Palaute oli kuitenkin onnekseni positiivista, ja sain laululuvan heidän häihinsä.

Nyt vain harjoitusta ja harjoitusta, ja polttareissa hoidan varmaan muutaman muun jännitystekijän pois, laulamalla polttariporukalle erikseen. Pikkuhiljaa kohti päämäärää, Riitasta on ollut kyllä mahtava apu tähän! :) Aika jännää!! :)


Laulunopettajallani Riitalla, ja hänen parillaan Tuomas Nikkasella on nyt myös FB-sivu, jota ylläpidän! Tervetuloa tutustumaan! :) 

Kommentit

  1. Aika paha rasti, jos ystävät on läheisiä niin eivät varmastikaan kehtaisi sinulle sanoakaan jos laulaisit päin honkia :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Voi hääpari toki on, mutta kuka ei kehtaisi sanoa, jos omissa häissä mahdollisesti laulava kuulostaisi ihan kamalalta? :D Ja itse en ainakaan edes pyytäisi sellaista, josta olisin epävarma. Muu hääkansa ei ole omia tuttuja, ja minulta löytyy kyllä itsekritiikkiäkin, että osaan vähän arvioida voinko julkisesti tällaisessa tilaisuudessa laulaa. Ja sitä vartenhan minulla on laulunopettaja, joka osaa antaa rakentavaa kritiikkiä ja antaa vinkkejä korjaukseen!

      Poista

Lähetä kommentti

Suositut tekstit