Ihanat pionit kesähäihin + pari vinkkiä

Ihana kevät ja ihanat kukat puskevat piiloistaan kohti aurinkoa, ja nyt jos koska on käynyt useaan otteeseen mielessä jo kesän hääkukkien valinta! 

Itsehän olen aivan mielettömän rakastunut kauniisiin pioneihin, ja niiden huumaava tuoksu viihdyttää minua tälläkin hetkellä työpöydälläni. Niitä kuitenkaan juuri huumaavan tuoksunsa takia ei suositella juhlapöydän kukiksi, saattavat yliherkkien nenään tuoksua liiaksikin. Mutta ulkona tai hääkipussa olevat pionit häiritsevät paljon vähemmän, kun ahtaissa sisätiloissa. 


Kukissa on se loistava puoli, että jokaiselle löytyy varmasti jotain. Jos tuntuu, että et oikein löydä mieleistäsi netistä, kannattaa piipahtaa paikalliseen kukkakauppaan ihastelemaan valmiita kimppuja! Kukkakauppiaalla on realistinen käsitys siitä mikä on toteuttavissa, ja mihin hintaan. Nimim. Olen saattanut pariin kertaan mennä kukkakauppiaani luokse hieman epärealististen aika-työ-toiveiden kanssa.. Ja joka kerta tullut toisin ajatuksin, mutta äärimmäisen onnellisena kotiin. 


Hollanti, tuo ihmeellistäkin ihmeellisempien kukkien maa tarjoaa melkein mitä vaan. Tänä vuonna kevät on ajoissa, joten se vaikuttaa kaikkien kukkien kasvukausiin. Toki tuolta ihmeiden kukkamaasta saa tilattua melkein mitä vaan lähes ympäri vuoden, mutta laatu saattaa olla heikkoa ja silti ylihintaista. Kaikkea kannattaa kysyä kukkakauppiaalta! 

Kukkien sopiva tilausaika on yleensä n. 3 viikkoa. Kukkakaupan kanssa kuitenkin tulla sopimaan jo pariakin kuukautta etukäteen mitä on mahdollisesti toiveissa, ja onko kauppa auki haluamananne ajankohtana. Useat kukkakauppiaat viettävät kesälomaa heinäkuussa. Kukkat kannattaa tilata viimeistään 2 viikkoa ennen juhlapäivää, jotta ne ehtivät saapua ja niistä saadaan halutunlainen asetelma. Jos tiedät haluavasi jotain erittäin monimutkaisen näköistä, mene kysymään neuvoa ammattilaiselta. 


Kukkien käyttö hääsomistuksessa on lähes takuuvarma huomionherättäjä, olitpa teettänyt asetelmat ammattilaisella, tehnyt itse tai vaan heittänyt maljakkoon lempilajikkeesi. Älä siis pelkää ottaa ohjaita omiin käsiisi, mikäli budjetti niin vaatii! 

Kommentit

 1. Hei,

  Oikoluethan tekstisi ennen julkaisemista, kielipoliisina puuttuvat kirjaimet ja kirjoitusvirheet häiritsevät suunnattoman paljon.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Heipähei, oikoluen tekstit usein moneenkin kertaan, mutta eipä niitä omia virheitä huomaa vaikka kuinka tekstiä syynäisin ;)

   Poista
  2. Allekirjoitan tämän. Olen varmasti kielipoliisien kauhistus :)

   Poista
  3. Minä en edelleenkään löydä tästä yhtään kirjoitusvirhettä.. :D

   Poista
 2. Kiitos hyödyllisistä kukkavinkeistä. Olen itse alkanut miettimään kukkia, mutta vielä en ole viittinyt/ uskaltanut ottaa kukkakauppoihin yhteyttä kun häihin on vielä "reilusti" aikaa. Vai pitäisikö sittenkin jo nyt varata suunnitteluaika floristin kanssa?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiva jos tästä oli apua! Jos mielessä on jo jotain tiettyä, kannattaa ainakin varmistaa, että kyseinen kukka on saatavilla häiden aikaan. Ja jos häät ovat tulevan kesän aikana, en usko että voit olla enää liian ajoissa!.:) Plus mitä aiemmin hoidat homman alkuu, sitä vähemmän paineita kertyy viimeisille viikoille! :)

   Poista

Lähetä kommentti

Suositut tekstit