Mistä aloittaa hääsuunnittelu?

Olen törmännyt jonkin verran kysymykseen mistä aloittaa hääsuunnittelu? Ajattelin siis ihan yleisesti avata muutamaa kohtaa alkuvaiheesta, joista on hyvä lähteä piirtämään kokonaista kuvaa. 

Hääsuunnittelu voidaan aloittaa jo vuosia ennen sitä päivää, jolloin on ihana aloittaa fiiliskuvilla somistuksesta ja keräillä pinterest-tauluja hääideoista. Ensimmäiset askeleet hääsuunnitteluun voi kuitenkin tiivistää periaatteessa kahteen kysymykseen:

- Millaiset häät te haluatte, ja
- Millainen budjetti teillä on? 

Ensimmäinen kysymys on aivat järkyttävän laaja kokonaisuudessaan, mutta oleellisinta aloituksessa on miettiä minkä henkiset häät te haluatte? Haluatteko suuret ja perinteiset kirkkohäät vai pienet intiimit häät meren rannalla jossain lämpimässä? Vieraslistalla vain läheisimmät vai koko suku? Nämä kysymykset määrittelevät pitkälle myös seuraavaa oleellista, eli budjettia.

Budjetin laadinta luo monta kysymystä jo itsessään. Toiset eivät luo budjettia lainkaan, vaan ostavat sen mihin on varaa ilman kituuttamista. Häät voi järjestää omalla takapihalla nyyttärimeiningillä, tai vastaavasti häihin saa uppoamaan loputtomasti rahaa. Miettikää mihin haluatte panostaa, ja mistä haluatte pihistaa, niin saatte hyvän pohjan suunnittelulle.

Tästä on hyvä lähteä metsästämään sitä oikeaa juhlapaikkaa, ehkä jo teemaan sopivaa sellaista.

Olen kartoittanut kymmeniä ja kymmeniä juhlapalveluntarjoajia Lahden ja Päijät-Hämeen alueelta, ja siitä on luotu häitä järjestävien helpotukseksi yksinkertainen palvelupaketti: Palveluvertailu. Jos siis kaipaat apua palveluntarjoajien metsästyksessä, mutta et halua palkata hääsunnittelijaa, on tämä palvelu tehty sinua varten!

1 / 2 / 3

Ihanaa hääsuunnitteluaikaa! 

Kommentit

Suositut tekstit