keskiviikko 12. maaliskuuta 2014

Valintojen maailma

Minä olen todella pitkään pohdiskellut ja suunnitellut omia häitäni. Ehkä noin 10-vuotiaasta, se on aika vaikea arvioida. Jokatapauksessa oma kansioni, johon olen koko lapsuusikäni tehnyt "muotisuunnitelmia", on täynnä mekkoja, hääpukuja ja mitä kummallisempia ysäri-viritelmiä. Muistan joskus lapsena lukeneeni myös jonkun lehtijutun hääsuunnittelusta. En muista lehteä, saati naista, mutta muistan siitä hetkestä lähtien palavan halun ryhtyä hääsuunnittelijaksi. Oikea dream come true -ammatti! Siitä lähtien olen keräillyt ideoita häihin ja pohtinut millaiset häät haluaisin itse.


Suurimpana omien häitteni suunnittelussa on ehdottomasti ollut häiden teema, ulkonäkö ja tietysti itse morsiuspuku. Olenhan jo yhden tehnyt opinnäytetyöksi, toinen on tulossa parhaalle ystävälleni tulevaksi kesäksi. Stailaus, somistus ja värimaailmojen hakeminen on ehkä tämän työn parasta antia, ja ne ovat myös erittäin vahva alue minulle.


Nyt kun omien häiden miettiminen on ihan oikeasti alkanut saada todellisia piirteitä, olen yllättänyt itseni hyvin kummallisella ongelmalla. Minulla ei ole mitään hajua, mitä minä oikeasti haluan. Olen nähnyt satoja ja satoja kauniita kuvia sitä, millaista kaikki voisi olla, ja joista voisin toteuttaa useammankin. Miten ihmeessä toteutan ne kaikki? Hommaa ei helpota yhtään, että olen työni puolesta tutustunut toistaan upeampiin juhlatiloihin ja palveluntarjoajiin, joista haluaisin valita kutakuinkin kaikki. On miljoona kertaa helpompaa suunnitella häitä jollekin muulle, kuin itselleen.


On aivan ihanaa kuunnella kaikkia toiveita, haaveita ja unelmia ja haastaa itsensäkin tekemään aina vaan hienompaa, parempaa ja morsiusparin näköistä, ja tuoda joku täysin uudenlainen näkökulma suunnitteluun. Minä ainakin aion tulevaisuudessa hyödyntää hääsuunnittelijan apua, niin on aina joku, joka ajattelee laatikon ulkopuolelta. Ja tuohan se suunnitteluun ihanaa luksusta, sekä ehdottomasti sitä helpotusta, kun on joku jolle purkaa se stressi, kun (jos) se iskee.


Kun se oikea tilanne tulee, että hääsuunnittelu päätetään aloittaa, on palveluiden valitseminen ja teeman päättäminen helpompaa, mutta nyt vaihtoehtoja pyöritellessä kaikki vaikuttavat hyviltä, ja oikein toteutettavilta. Haasteena on ehkä juurikin sen omannäköisyyden tuominen hääjuhlaan. Tuo ylläoleva kyltti on juuri minun huumoriani, mutta miten yhdistän sen shampanjabaariin? Siinäpä pulma. ;)

Ketkä ovat teidän suunnittelustanne vastuussa? Onko/oliko teillä hääsuunnittelijaa? 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti