Laulutunteja Lahdessa

Mulla on jo pitkään ollut palava halu opetella laulamaan. Nuoruusvuosina tätä intoa on purettu karaokessa, kunnes ymmärsin, etten ihan oikeasti osaa laulaa kovin hyvin. En uskalla laulaa selvinpäin, ja ymmärrän samalla, etten osaa laulaa enää edes parin rohkaisun jälkeen. Muutenkin tykkään laulaa omaan tahtiini, enkä karaoketaktiikalla täältä tulee, yritä pysyä perässä. Mulla ei kuitenkaan ole ollut rohkeutta ilmoittautua myöskään laulutunneille, vaikka erään laulunopettajan puhelinnumeron onkin poltellut kännykässä jo hyvän tovin. 

Onnekseni pääsin blogiyhteistyön merkeissä laulutunnille Riitta Muikun opetukseen. Tapasimme Riitan kanssa Lahden Elämäsi Juhlat 2014 messuilla, ja heti tuli puheeksi jonkinlainen yhteistyö. Hänen parinaan messuilla oli Tuomas Nikkanen, joka soittaa Riitan parina ympäri Suomea. He konsertoivat Lahden Historiallisessa museossa 23.3., mikäli halajatte heitä kuuntelemaan. Minä olen menossa, ja olen tästä todella innoissani! En ole ennen ollut vastaavassa, ja tällaista esitystä on aivan huikea päästä kuuntelemaan. 

Voisi olettaa, että Riitan kaltaisen osaajan rinnalla olisi aika surkea olo omien laulutaitojensa kanssa, mutta Riitta osasi olla niin lempeä ja lämminhenkinen, ja puhua juuri sopivasti, että pääsin alkuun. Olihan siinä vähän hölmö olo ääntä avatessa, mutta en varmasti ole ensimmäinen, enkä todellakaan viimeinen. Hermostuneet repeilyt ja jäätävä jännityshikoilu taitaa olla ihan normaalia. :D Riitta on itse sorpaano, mutta kertoi opettaneensa paljon eri musiikkityylien laulajia. Huh, koska minusta tuskin sopraanoa kuoriutuu.. Olisi upeaa päästä edes puoleen siitä, mitä Riitta osaa!


Riitan omia sivuja pääsette katselemaan yllä olevasta kuvalinkistä, tai tästä. Riitta järjestää yksityistä laulunopetusta kotonaan Lahden Jalkarannassa, ja ottaa mielellään uusia oppilaita. Hänen yhteystietonsa löytyvät Respiron nettisivuilta. 

Lippuja Riitan ja Tuomaksen konserttiin saa ostettua ennakkoon Riitalta tai lippukassalta tuntia ennen konserttia. Tapahtuman esitteeseen tästä.

Mun omista laulutaidoistani en sano vielä mitään, mutta se on pakko sanoa, että jo tästä ensimmäisestä laulutunnista sai NIIN paljon irti! Hengitys on mun suurin ongelma, ja haukottelen aivan mielettömästi laulaessa. Sitten kun koitan hengittää syvään, alkaa pyörryttää. Oma motivaatio on kyllä ihan huipussaan nyt vähän kaiken uuden kanssa, ja samalla pitäisi vielä malttaa treenailla tuokokuussa häämöttävälle puolimaratonille. Kyllähän tässä ehtii, vai mitä? ;) 

Kommentit

 1. Kuinka paljon tuollaiset yks. laulutunnit maksaa ja mitä mieltä olet, jos lähtökohta on ihan nolla, niin onko se huono?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Laulutuntien hinta vaihteelee aika paljon Lahdessakin, varmaan pyörii siinä 40€ paikkeilla. Lähtökohdilla ei oikeastaan ole väliä, tärkeintä on, että haluaa kehittyä ja uskaltaa vähän heittäytyä. On aika jännittävää laulaa, vaikka opettajan olisi tavannut aiemminkin. Itseestäkin tuntuu jotkut asiat niin hölmöiltä, mutta Riitta on osannut avata kyllä todella hyvin kaiken tarkoitusta. Ja kuten mainitsinkin, näistä laulutunneista on saanut todella paljon irti, vaikka olen käynyt vasta muutamia kertoja! :) Suosttelen ehdottomasti ainakin kokeilemaan, ei tosin kannata laittaa mitään kovin hiostavaa päälle! ;)

   Poista
 2. Miten, ottaako riitta vastaan 13 vuotiaita? tai ylipäänsä ihmisiä joilla ei ole mitään musikaalista tustaa :/

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Uskoisin että Riitta opettaa myös nuorempia! Riitta ohjaa useita kuoroja ja työskentelee Wellamo-opistolla laulunopettajana ja kuoronjohtajana, joten kaiken ikäisistä lienee kokemusta. Tiedän hänen myös opettavan vasta-alkajia, mm. minua. ;) Kannattaa soitella tai laittaa s-postia, Riitta on todella mukava! :)

   Poista
 3. Hei! Kirjoituksesi todella osui ja upposi... Omat ajatukseni ja kokemukseni laulamisesta ovat aivan samanlaiset. :) Olisi mukava tietää, kuinka harjoituksesi ovat edenneet ja missä vaiheessa olet nyt lauluharrastuksesi suhteen.

  VastaaPoista

Lähetä kommentti

Suositut tekstit