keskiviikko 11. joulukuuta 2013

Blogini ja yritykseni

Hei kaikki! On aika paljastaa suunnitelmani niin blogin suhteen, kuin sen tulevaisuudenkin suhteen. Avaan myös yritykseni salat teille vihdoin ja viimein!

Blogi 


Blogini tulee olemaan pääosin hää- ja juhlablogi yritykselle. Samaan aikaan seuraan ajan trendejä, sekä pidän teitä niistä ajantasalla! Mutta pelkkä hääblogi ei ole tiedossa, vaan kerron blogissa myös omasta arjestani, työstäni ja juhlasuunnittelun iloista ja suruista. Pidän aihealueet vanhan blogini kanssa kuitenkin sen verran erillään, etten sotke ruoka- ja liikunta-avautumisia tälle puolelle lainkaan. ;)

Tämän blogin nimi kulkee Paulan Prinsessaunelmia -nimikkeellä, koska se oli opinnäytetyöni nimi Artesaaniksi valmistuessani. Kuvan puku on opinnäytetyöni, ja se on henkilökohtaisessa myynnissä. Silloin se oli unelmieni puku, mutta nykyään makuni on hieman hillitympi, ja tämä prinsessaunelma saa puolestani siirtyä sitä rakastavalle omistajalle. Lisätietoja puvusta voit kysyä s-postilla paula.reimi (at) gmail.com.

Blogi tulee jakamaan myös yritykseni uutuuksia, sekä hoitamaan yritykseni markkinointia. Jaan täällä siis uusia vuokrattavia ja myytäviä tuotteita, sekä valokuvia järjestämistäni tilaisuuksista ja asetelmista, sitä mukaan kun niitä on tilattu ja järjestetty. Kaikki valokuvaus muusta tilaisuudesta tapahtuu kuitenkin vain asiakkaan luvalla.


Mitä yritykseni tekee? 


Liikeideani ja yritykseni palvelut ovat aluksi juhlasomistevuokraus, somistepalvelu, palveluvertailu, sekä juhla- ja hääsuunnittelu.  

Somistevuokrauksen valikoima on aluksi kynttiläsomisteita, maljakoita, somistuskankaita, paperipalloja yms. juhlapaikan somistukseen liittyviä tarvikkeita. Monet hääparit joutuvat ostamaan esimerkiksi hääsomisteita useita kymmeniä itse, ja myymään ne eteenpäin. Vaivalta voisi säästyä vuokrauksella, ja minä aion olla siihen avain! Valikoimani ovat vielä työn alla, mutta vastaan tietysti kysyntään. Somistuspalveluun kuuluu asiakkaan toiveiden mukainen somistussuunnitelma, juhlapaikan somistaminen ja purku, tuotteiden kuljetukset sekä ylläpitohuolto. Lisää tästä voi lukea tulevilta nettisivuiltani.

Palveluvertailuun kuuluu pienimuotoista juhlasuunnittelua. Käytännössä tämä tarkoittaa juhlasuunnittelun pohjatyötä, eli juhla-alan palveluntajoajien kattavaa listausta, ja heidän tarjoamistaan palveluista ja mahdollisuuksista. Palveluna tämä tarkoittaa tietoja esim. hääpaikoista, niiden palveluista, esteistä ja saako juhlapaikalle tuoda omia juomia, saako pitopalvelulta maljakot tai saako kirkon portailla heittää riisiä.
Tilaajalle palvelu tarjoaa henkilökohtaisen suositukseni palveluntarjoajista, näin hääparin ei tarvitse tehdä samaa vertailua itse, vaan minulta saa omiin toiveisiinsa sopivimmat yritykset suoraan. Esitiedoiksi tarvitaan budjetti, kutsuvieraiden määrä ja asiakkaan toiveet. Lisäksi tarkistan yrityksiltä mahdollisen käytettävyyden, mikäli juhlapäivä on päätetty. Yritykseni sivuilta voi lukea lisätietoja myös tästä palvelusta, kun sen aika tulee.

Juhlasuunnitteluun kuuluu kokonaisvaltainen hää- ja juhlasunnittelu. Suunnittelutyö tehdään asiakkaan toiveiden perusteella, ja yhteisillä päätöksillä suunnittelija varaa ja maksaa kaiken tarvittavan häihin tai muihin juhliin. Asiakas suorittaa siis vain yhden maksun suoraan juhlasuunnittelijalle. Tästäkin saa tarkempaa infoa tulevilta nettisivuilta, siihen asti annan lisätietoja sähköpostitse hyvin mielelläni!
Nimenomaan tämä on ollut lapsuuden haaveni, josta olen luopunut sen mahdottomuuden uskossa. Tällä pystyn edelleen monipuolistamaan palveluitani, ja tarjoamaan asiakkailleni ammattimaista hääsuunnittelun osaamista niin pitkälle kuin tarve vaatii.

Tämä kaikki on siis vain esimakua yrityksestäni! Yritykseni nimen ja nettisivut paljastan myöhemmin, ja siitä ilmoitan ennakkoon. Kannattaa olla tarkkana, sillä luvassa on avajaistarjouksia! :)

Annan mielelläni lisätietoja yrityksestäni, sen palveluista ja vuokrattavista somisteista sähköpostitse, paula.reimi (a) gmail.comYksi inspiroivimmista ajatuksista yrityksessäni on se, että minä pystyn yritykselläni työllistämään myös muita. Pystyn suosittelemaan pitopalveluita, tai tukemaan pientä kukkakauppayrittäjää. Somistuspalvelun kautta pystyn myös ihan oikeasti työllistämään ihmisiä, suoraan firmastani. Ihan mieletöntä, ja samalla niin hullua!
Tämän takia haluan ottaa yhteistyökumppaneikseni Lahtelaisia pienyrittäjiä. Olisihan se hienoa, jos joku iso ketju kiinnostuisi yrityksestäni, ja varmasti tekisi minustakin tunnetumman. En kuitenkaan ole sen perässä, vaan tahdon tehdä pienyrittämisestä kannattavaa, ja tukea oman paikkakuntani yrittäjiä. Toimialueen laajentuessa mukaan astuu luonnollisesti laajemmalta alueelta myös yrittäjiä.


Miksi? 


Eräänä syksyisenä päivänä työnhakukaaoksessa ja täydellisessä epätoivossa, otin esiin lehtion ja kynän. Aloin ranskalaisin viivoin listaamaan asioita, mitä minä haluan tehdä tässä elämässä. Listaa katsoessani ajatukseni oli selvä ainakin yhdeltä kohdalta. Minusta ei tulisi pankin tätiä, ei kaupan tätiä, eikä merkonomia ylipäätään. Siirsin ajatukset sivuun, ja lähdin leikkimään tyttäreni kanssa tämän huoneeseen.

Ja sitten se välähti.

Oma yritys. Minä alan vuokraamaan hääsomisteita! Mitä tarvitaan, mutta mille ei ole tekijöitä? Itselleni olisi luojan lykky, jos pystyisin vuokraamaan omiin häihini jossain hamassa tulevaisuudessa esimerkiksi somistuskankaat, joita varmasti haluan, ja jota tarvitsee paljon. Ei tarvisi sen kaiken muun keskellä nähdä vaivaa ostosta, säilytyksestä, somistuksesta itsestään, taikka jälleenmyynnistä. Tilaan palvelun, ja loput hoituu palvelun mukana. Yksinkertaista.
Kun laajennan yritystä somistus- ja siivouspalveluun, jälleenmyyntiin, hääsuunnitteluun, saan firmasta monipuolisen ja kannattavan. Yhteistyökumppaneiden avulla tarjoan parasta mahdollista palvelua ensin Lahden ja lopulta koko Päijät-Hämeen alueella. 


Kuten sanottu, koko idea on lähtenyt liikkeelle siitä, mitä minä haluan tehdä elämässä. Olen jo pitkään pyöritellyt ideaa omasta blogista paljon isommassa mittakaavassa, mutta en olen oikein ollut vakuuttunut vanhasta blogistani. Haluan edelleen jatkaa sen pitämistä, koska se on suuri osa minua, ja hyvä päiväkirja myös itselleni. Jokatapauksessa tiesin, että haluan tehdä töitä jossain määrin myös tietokoneella. Siksi mukana on nyt tämä blogi, joka toimii myös yritykseni päiväkirjana, sekä parhaiden hetkien taltiointina.
Yksi suuri asia listallani oli kuitenkin myös ihmiset. Tahdon tehdä ihmisläheistä työtä, ja auttaa ihmisiä. Tehdä heidät iloisiksi. Tämän takia mietin myös päiväkotityötä, mutta nykyisessä osa-aikatyössäni olen huomannut, miten vähän olen tekemisissä aikuisten kanssa. Olen ensin päivän Ellan kanssa kaksin, ja illaksi menen neljän seinän sisään vieraiden lapsien kanssa. Miten jännittävää! - Not. Minä tahdon elämääni myös aikuisia, muutenkin kuin netin ja puhelimen välityksellä.

Tässä minä olen, rehellisenä ja avoimena vastaanottamaan niin risut kuin ruusut. Mitä pidätte ideastani? :)

ps. Otan mielelläni vastaan kehitysehdotuksia ja palautetta! 

4 kommenttia:

 1. Siis aivan mahtavaa! Ehkä ystävänä palaute ei ole kovinkaan objektiivinen mutta en voinut jättää kommentoimatta. Sen lisäksi että olet todella hyvin ottanut asioista selvää, listannut asioita ylös ja pitänyt pääsi kylmänä realiteettien suhteen unohtamatta hauskuutta, niin parasta tässä on se että tämä on juuri sitä minkä sinä osaat parhaiten! Ja mikä on kaikkein eniten sinua.
  On kiva tietää että et käytä yritystäsi pelkästään häiden suunnitteluun vaan että sitä voi hyödyntää myös muissa tilaisuuksissa, koska esimerkiksi minun nyt ei tule kovinkaan äkkiä naimisiin mentyä. Mutta esimerkiksi jos jokupäivä saan mahdollisuuden valmistua, niin löydän apua mikäli en halua järjestää niitä kaikkein perinteisimpiä "myllyjoki" kekkereitä, missä on tullut oltua ehkä liiankin usein.

  Onnea yrityksellesi, seuraan blogiasi mielenkiinnolla ja heitän ideoita ja ajatuksia mikäli mieleen tulee esimerkiksi yrityksiä tai tekijöitä jotka voisivat saada myös lisää asiakkaita sinun kauttasi :)
  Kaikkea hyvää ja joulunalusaikaa :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos ihanasta palautteesta! Mä olen saanut paljon positiivista palautetta, ja sinähän juuri olet mun kohderyhmää ;) Mä järjestäisin sulle todella mielelläni vähän erilaiset juhlat! :)
   Ideoita ja palautetta otan vastaan enemmän kuin mielelläni, laita vaikka sähköpostia! :)

   Kiitos samoin, ja ihanaa joulua joulufanille<3

   Poista
 2. Hei,

  Kuulostaa hyvin mielenkiintoiselta! Inspiroivaa lukea kuinka ihmiset löytävät oman unelmansa ja tavoitteensa, ja joilla riittää rohkeutta omaan yritykseen.

  Hyvä tietää että lahdessa on tällaista palvelua tulevaisuudessa, etenkin tuo juhlakoristeiden ja -somisteiden vuokraaminen tulee vamasti tarpeelliseksi omissa häissäni sitten kun ne ovat ajankohtaiset.

  Kaikkea hyvää ja paljon tsemppiä yrityksellesi! :)

  - Titta

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi kiitos!:) Ihanaa saada varmistusta kysynnälle myös "ulkopuolisilta"! Kannattaa laittaa kommenttia myös ylemmäs http://paulanprinsessaunelmia.blogspot.fi/2014/01/somistevuokraamo.html tuonne, niin pääset vaikuttamaan tulevaan valikoimaan! :)

   Poista